De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Partijleider: Polen zal Tusk geen ondersteuning geven voor tweede termijn

De Poolse regering zal Donald Tusk geen ondersteuning bieden voor een tweede termijn als voorzitter van de Europese Raad, heeft het hoofd van de regerende Wet en Rechtvaardigheid (PiS) gezegd.
Tusk

Donald Tusk President Raad van Europa – auteur European People’s Party / CC BY 2.0

Tusk diende als minister-president van Polen tussen 2007 en 2014, en had eerder de Burger Platform (PO) partij, die nu in de oppositie mede opgericht.

Sprekend met het weekblad wSieci, zei PiS leider Jaroslaw Kaczynski het volgende: “Dit is een man, die volgens mijn kennis, geconfronteerd kan worden met strafrechtelijke vervolging,” toevoegend dat deze betrekking kunnen hebben op het 2010 Smoleńsk vliegtuigongeluk en andere zaken.

De termijn van Donald Tusk als voorzitter van de Europese Raad eindigt volgend jaar.

PiS politici hebben al aangegeven dat de regering Donald Tusk niet zou steunen voor een tweede ambtstermijn.

De kwestie van het ondersteunen van de termijn van Tusk heeft de Poolse politici verdeeld in de afgelopen weken.

Parlementsleden van de regerende partij PiS zeggen dat Donald Tusk niet langer het hoofd mag zijn van de Europese Raad, omdat – naar hun mening – heeft hij te weinig voor Polen gedaan sinds het overnemen van de rol in 2014.

Ondertussen, beweren de leiders van de oppositie Kamerleden dat de Polen moet worden ondersteund door alle politieke fracties voor het bezetten van belangrijke posities binnen de EU.

De PiS partij is een onderzoek begonnen naar de Smoleńsk 2010 crash, die vervolgens president Lech Kaczynski en 95 anderen doodde, evenals de ineenstorting van het Amber Gold piramidespel. Beide gebeurde tijdens de ambtsperiode van Tusk als Poolse premier.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl