De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Poolse presidentiële vliegtuig crash: meer opgravingen

Opgravingen van de resten van twee slachtoffers van de 2010 Poolse vliegtuig crash in Smoleńsk, het westen van Rusland, moeten deze week worden uitgevoerd.
TU-154

Delen van het wrak bij Smoleńsk –auteur Silverrebel

Op dinsdag zullen de resten van Stefan Melak worden opgegraven bij Warschau’s Powązki Begraafplaats.

Zijn broer, Andrzej Melak, vertelde het Poolse persagentschap dat dit een noodzakelijke stap is.

“Ik hoop dat de opgraving antwoorden geeft op veel van de onopgeloste kwesties die tot nu toe niet zijn uitgelegd als gevolg van de tekortkomingen in de procedure, uitgevoerd door militaire aanklagers. Ik hoop dat het graf, dat ik bezoek inderdaad mijn broers rustplaats is,” zei hij.

De opgraving van het lichaam van Tomasz Merta, een voormalig vice-minister van cultuur, staat gepland voor donderdag.

De lichamen zullen worden onderzocht door een internationaal team van deskundigen aan de Faculteit der Forensische Pathologie van de Medische Universiteit in Warschau.

Vorige week, werden de overblijfselen van de voormalige president Lech Kaczyński en zijn vrouw Maria, opgegraven en herbegraven in Kraków.

Een totaal van 96 mensen werden gedood in de vliegtuig crash. In voorgaande jaren werden negen opgravingen uitgevoerd. Het bleek dat zes lichamen ten onrechte waren geïdentificeerd en dus ook begraven in de verkeerde graven.

Als onderdeel van een nieuw onderzoek naar de tragedie van 2010 zijn 83 opgravingen gepland – van alle slachtoffers van de crash waarvan de resten werden niet gecremeerd.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl