De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Overheid zoekt controle over geld NGO’s

De dagbladpers van dinsdag heeft in Polen gereageerd op premier Beata Szydlo’s verklaring over de noodzaak om de situatie te “ruimen” in de NGO-sector. In een interview voor het weekblad Tygodnik Solidarność, zei Szydlo dat veel van de middelen die momenteel worden toegewezen aan stichtingen verbonden zijn aan de vorige regering.

De aanval op NGO’s begonnen in de afgelopen weken in de publieke TV, waar men zei dat publiek geld toegewezen was aan organisaties, waar kinderen van politieke figuren verbonden aan de vorige PO regeringspartij ,actief waren, schreef Gazeta Wyborcza.

Plannen van Szydlo inzake het creëren van een enkele instelling die geld toewijst aan NGO’s, lijken weinig te maken met de efficiëntie van het uitgeven van geld, maar nog veel meer met het proberen om een centrale controle in te stellen over wie geld krijgt, schreef Rzeczpospolita.

De situatie lijkt vergelijkbaar te worden met wat er gebeurd is in Rusland en Hongarije, waar de overheid al jaren het leven van de NGO’s moeilijk maakt, schreef Rzeczpospolita.

Bron: warsawvoice.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl