Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Internationaal team bestudeert opgegraven Smoleńsk slachtoffers

Een team van internationale experts zal de opgegraven resten van de slachtoffers van de Poolse vliegtuig crash in 2010 bestuderen, te beginnen met die van president Lech Kaczyński en zijn vrouw Maria Kaczyńska.
Smolensk

Herdenking steen op de Smoleńsk luchthaven – auteur Happa / CC 3.0

De lichamen van het presidentiële paar, die onder de 96 mensen waren die bij de crash in Smoleńsk, het westen van Rusland omgekomen waren, waren de eersten die werden opgegraven als onderdeel van een nieuw onderzoek naar de oorzaken van de ramp.

De sarcofagen van de Kaczyńsk’s in de catacombe van het kasteel Wawel in Kraków, werden op maandagavond geopend.

De operatie werd geleid door de wijlen president’s tweelingbroer Jarosław, nu hoofd van de regerende Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij. Ook aanwezig was de dochter van het koppel Marta, evenals plaatsvervangend procureur-generaal Marek Pasionek.

De overblijfselen werden overgebracht naar de afdeling Forensische Geneeskunde van de Jagiellonian Universiteit in Kraków.

Een autopsie en laboratoriumtests worden uitgevoerd door een team van 14 internationale experts. Het omvat onder, drie mensen van het Centrum voor Forensische Geneeskunde aan de Universiteit van Lausanne-Genève (Zwitserland), één van de Universiteit van Coimbra in Portugal, en twee professoren van Odense (Denemarken).

De rest van het team bestaat uit deskundigen uit Kraków, Warschau en Lublin in Polen.

“Dit team garandeert absoluut dat het onderzoek professioneel en objectief wordt uitgevoerd. Het bestaat uit mensen die erkend zijn voor hun wetenschappelijke prestaties en gezag,” vertelde een persoon dicht bij het onderzoek aan het persbureau PAP.

De openbare aanklager heeft gezegd dat dit jaar een totaal van 10 opgravingen zullen worden uitgevoerd. Een totaal van 83 van de slachtoffers zullen worden opgegraven in een proces dat naar verwachting tot de herfst-winter van 2017 zal duren.

“Ik bevestig, want er is absoluut geen geheim dat de opgravingen in Wawel zullen beginnen met de opgraving van de president en zijn vrouw,” zei adjunct-procureur-generaal Marek Pasionek vorige week.

De opgravingen zijn onderdeel van een lopend onderzoek door de heersende Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij naar de oorzaken van de crash.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl