De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Tusk hoopt dat de EU-top CETA deal zal steunen

De voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk heeft gezegd dat hij hoopt dat alle EU-landen zullen instemmen met de ondertekening van een vrije handelsovereenkomst tussen het blok en Canada tijdens een top in Brussel op donderdag en vrijdag.
CETA

Graanveld – Auteur H20 /CC0

“De onderhandelingen zijn aan de gang op dit moment. Het bleek dat ze politiek moeilijker zijn dan velen hadden verwacht,” vertelde Tusk woensdag op een persconferentie in Brussel.

EU-leiders slaagde er op dinsdag niet in de uitgebreide economische en handelsovereenkomst (CETA) met Canada goed te keuren, te midden van het verzet van het parlement van het Franstalige Waalse Gewest van België.

De CETA-overeenkomst, zoals de Transatlantische Handel en Investeringen Partnership (TTIP) vrije handel deal die wordt onderhandeld met de Verenigde Staten, heeft protesten aangewakkerd van critici die vrezen dat het de rechten van werknemers, milieubescherming en voedselveiligheid normen zal eroderen, en de invloed van de grote bedrijven zal vergroten.

Polen, in het algemeen in het voordeel van de CETA-overeenkomst, heeft bezorgdheid geuit ten aanzien van normen voor voedselveiligheid, in het bijzonder over genetisch gemodificeerde gewassen, en de zogenaamde investeringsarbitrage.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl