De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Rusland betwist strategisch Pools kanaal project

Moskou zal protesteren tegen de bouw van een strategisch Pools PLN 880 miljoen (EUR 200 miljoen) kostend kanaal dat een Russische deel van de Baltische kust zal omzeilen, heeft de Poolse minister van maritieme economie en binnenvaart gezegd.

Elbląg

Landsat foto van de Vistula Lagoon – publiek domein

Het kanaal staat grote diepgang schepen uit Polen’s Elbląg zeehaven toe naar de Baltische Zee te varen, zonder door de Russische wateren te passen[waarvoor betaald moet worden].

“We hebben ontdekt dat Rusland tegen het project om ecologische redenen zal protesteren,” zei minister Marek Gróbarczyk.

“Het kanaal bouwplan zal in overeenstemming met de EU-wetgeving worden uitgevoerd … en vooral met milieunormen,” voegde hij eraan toe.

Gróbarczyk zei dat de geopolitieke aspecten van het project “uiterst belangrijk” zijn voor Polen.

“Het is ontoelaatbaar voor een oostelijke grens van de EU en een NAVO grens om 100 procent onder Russische controle te zijn, omdat de veiligheid op die manier worden bedreigd. Dit is het belangrijkste argument dat we naar de EU naar voren zullen brengen en die met een volledig begrip ontmoet zal worden.”

Bouwplannen voor het vijf meter diepe, en 1,3 km lange kanaal zijn in mei goedgekeurd door de Poolse regering.

De bouwplannen, geopperd door de vorige regeringen hebben kritiek getrokken van milieuactivisten, die beweren dat de onderneming de trekroutes van verschillende diersoorten zou verstoren.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl