Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Poolse parket onderzoekt gebrek aan vliegtuigcrash autopsies

Aanklagers hebben een onderzoek gelanceerd in het waarom de autopsies op de slachtoffers van de 2010 Poolse presidentiële vliegtuig crash niet in Polen zijn uitgevoerd.
Smoleńsk

Herdenking steen op de Smoleńsk luchthaven – auteur Happa / CC 3.0

Het Landelijk Parket zei dat het onderzoek werd veroorzaakt door “ernstige fouten en nalatigheden van aanklagers zes jaar geleden”, in de nasleep van de 10 april 2010 crash, die de dood zag van 96 mensen.

Het Landelijk Parket zei in een verklaring dat in 2010 “om onverklaarbare redenen, de resultaten van de autopsies uitgevoerd in Moskou, die in feite niet hebben plaatsgevonden, te goeder trouw werden aanvaard.

“Evenmin werden autopsies uitgevoerd na het transport van de lichamen van de slachtoffers van de ramp naar Polen, terwijl het normaal altijd plaatsvindt in het geval van het overlijden van een Poolse burger in het buitenland.”

Poolse radiozender RMF FM heeft gemeld dat 83 opgravingen van de lichamen van de slachtoffers tegen het einde van het jaar moeten worden afgerond.

De opgravingen zullen toelaten dat nieuwe autopsie worden uitgevoerd.

De sarcofaag van Lech Kaczyński en zijn vrouw Maria Kaczyńska in Wawel kathedraal in Kraków, het zuiden van Polen, zal de eerste zijn om op 14 november te worden geopend, aldus bronnen van het station.

In voorgaande jaren, zijn negen opgravingen uitgevoerd. Aanklagers gaf later toe dat zes lichamen ten onrechte geïdentificeerd en dus ook in de verkeerde graven begraven waren.

De Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij, die vorig jaar aan de macht kwam, heeft een onderzoek heropend in het 2010 vliegtuigongeluk.

Sommige PiS politici hebben beweerd het presidentiële vliegtuig werd neergehaald door een explosie, en een verslag in het kader van Polen’s vorige regering die besloot dat de crash een ongeluk was, werd betwijfeld.

Volgens berichten in de media, zullen de lichamen van de slachtoffers nu tijdens de autopsies worden getest op sporen van explosieven.

De families van sommige van de vliegtuigcrash slachtoffers zijn tegen de beslissing om de lichamen op te graven.

Bron: TVP/PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl