Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Zweden versterkt Baltic frontlinie ’te wijten aan Russische dreiging’

Zweden heeft besloten om haar militaire basis op het Oostzee-eiland Gotland te versterken, in een stap die deskundigen zien als een reactie op een verhoogde dreiging vanuit Rusland.
Gotland

Stadsmuur van Visby op Gotland – Auteur Stern – CC BY-SA 3.0

Eerder deze week, meldde de Zweedse krant Dagens Nyheter dat Zweden “informatie had over een verhoogde dreiging van Rusland,” aldus het persbureau Reuters.

Het bureau voegde eraan toe dat Zweden’s top militaire commandant besloot dat troepen tijdelijk op het strategische eiland Gotland in de Oostzee, daar zouden blijven en dat de militaire aanwezigheid van Zweden op het eiland vanaf nu permanent zou zijn.

De Poolse Gazeta Polska Codziennie zei dat “in het zicht van zulk verontrustend nieuws, de Zweedse autoriteiten, na overleg met de militaire commandanten, besloten om een toegewijde groep van 150 militairen op het eiland te plaatsen. Deze zijn in staat om onmiddellijk te reageren in geval van gevaar.”

Het eiland Gotland, een strategische locatie in de Baltische zee, ligt halverwege tussen Zweden en Letland. Het is de thuisbasis van meer dan 57.000 inwoners. (Rg)

Bron: Reuters, Gazeta Polska Codziennie, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl