Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Poolse crash rapport ‘niet op basis van’ Russische equivalent

Een officieel Pools rapport over het 2010 presidentiële vliegtuigongeluk in het westen van Rusland “verschilde van de Russische versie” in veel gevallen, aldus de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Jerzy Miller.
Smolensk

Herdenking steen op de Smoleńsk luchthaven in de winter – auteur Happa / CC 3.0

Miller was het hoofd van een commissie belast met het opstellen van een rapport over de oorzaken van de crash in 10 april 2010, dat alle 96 mensen aan boord doodde, waaronder de Poolse president Lech Kaczynski evenals de militaire top en overheidsfunctionarissen.

Een nieuwe commissie opgericht door de regerende Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij zei dat Miller de leden van zijn commissie had verteld zeer nauw vast te houden aan een Russisch rapport.

Op dinsdag, zei Miller dat het Poolse rapport “in vele aspecten verschilde van het officiële Russische rapport”.

“Als we gewild hadden dat ons rapport dezelfde was als dat van de Russen, zouden we niet over de uitkomst hebben lopen bekvechten met hen. Echter, we presenteerde een litanie van klachten en opmerkingen, die in conflict kwamen met de bevindingen van de Russen,” vertelde Miller de commerciële TVN omroep.

Het rapport van de commissie Miller’s haalde een catalogus van fouten aan de Poolse kant aan, terwijl het ook wees op fouten gemaakt door de Russische medewerkers van de verkeerstoren van de Smoleńsk Militaire Luchthaven. De Russische rapport plaatste alle schuld bij de Polen.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl