Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Aanvallen op Polen in Verenigd Koninkrijk onaanvaardbaar zegt Juncker

Europeanen kunnen niet instemmen met dat Polen die in het buitenland werken gepest, geslagen of gedood worden, zei de Europese Commissie voorzitter Jean-Claude Juncker woensdag in een State of the Union toespraak.

In een jaarlijkse toespraak voor de leden van het Europees Parlement in Straatsburg, refereerde Juncker naar een golf van haat misdaden tegen Polen in het Verenigd Koninkrijk, die volgde op het referendum van Groot-Brittannië om de EU te verlaten.

“Wij Europeanen kunnen nooit accepteren dat Poolse werknemers gepest, geslagen of zelfs vermoord worden in de straten van Harlow,” zei Juncker.

Zes jongeren werden vorige maand gearresteerd op verdenking van het doden van een Poolse man in Harlow, het zuidoosten van Engeland, in een verdachte haatmisdaad.

“Het vrije verkeer van werknemers is evenzeer een gemeenschappelijke Europese waarde als onze strijd tegen discriminatie en racisme,” zei Juncker in zijn toespraak.

Groot-Brittannië zag een stijging van haatmisdrijven na het referendum van juni, waarin Britten er mee in stemden om de Europese Unie te verlaten. Immigratie is een belangrijk punt in de referendum campagnes.

Op woensdag, hield de Britse politie vier jongeren aan, in de leeftijd 14, 15 en 16, die ervan verdacht worden een andere Pool in de noordelijke Engelse stad Leeds te hebben geslagen. De 28-jarige Poolse man werd op vrijdag aangevallen.

Bron: europa.eu/PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl