De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Groei tweede kwartaal BBP stelt teleur

Volgens een eerste schatting van het Centraal Bureau voor de Statistiek (GUS) was de Poolse BBP groei in het tweede kwartaal 3,1 procent, iets minder dan de 3,3 procent die verwacht werd door economen.
zloty

foto NBP.pl

Małgorzata Starczewska-Krzysztoszek, chef econoom van Lewiatan, merkte op dat deze gegevens betekenen dat de overheid’s groei voorspelling van het BBP voor 2016 niet langer haalbaar is.

“Het tempo van de BBP groei in de eerste helft van het jaar is zorgwekkend, het zal niet mogelijk zijn om dit jaar de 3,8 procent groei te bereiken zoals voorspeld in de begroting van de regering,” legde ze uit.

De econoom Professor Tomasz Gruszecki ging er mee accord dat de prognose zou moeten worden herzien, commentaar gevend, “3,8 procent groei in 2016 is mogelijk, maar een optimistische prognose […] Ik zou liever inzetten op 3,4 procent, maximum 3,5 procent.”

Maar vice-premier Mateusz Morawiecki noemde de gegevens bemoedigend, met het argument dat de zwakkere groei te danken was aan fouten van de vorige regering bij de voorbereiding van de investeringsplannen voor 2016.

Morawiecki merkte ook op dat de arbeidsmarkt in een goede vorm is, met een werkloosheid op een laagterecord en stijgende lonen.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl