De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Pelgrims komen naar Kraków voor de Wereld Jongeren Dagen

Pelgrims uit de hele wereld komen aan in de zuidelijke Poolse stad Kraków voor de rooms-katholieke kerk’s Wereld Jongeren Dagen, die formeel op dinsdag start.

Meer dan 357.000 mensen uit 187 landen hebben online geregistreerd, maar veel meer worden verwacht – religieuze diensten en ontmoetingen met paus Franciscus staan open voor iedereen die eraan wensen deel te nemen.

De organisatoren voorspellen dat tot 1,5 miljoen mensen waarschijnlijk de belangrijkste gebeurtenissen van de Wereld Jongeren Dagen bijwonen – een nachtwake met de paus op zaterdag en een openlucht mis gevierd door de paus op de laatste dag, zondag 31 juli.

Het thema van het evenement is “Zalig zijn de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ontvangen.”

Kardinaal Stanislaw Dziwisz van Kraków heeft de journalisten verteld dat hij hoopt op een verandering van de sfeer in Europa en de wereld.

Gevoel van broederschap

“De tragische gebeurtenissen van de afgelopen dagen hebben verdeeldheid gecreëerd onder de mensen. In deze omstandigheden is het samenzijn van de jongeren in Kraków iets heel anders – het bouwt eenheid, creëert een gemeenschap en een gevoel van broederschap,” zei hij.

Onder de vele buitenlandse staatslieden die naar verwachting de Wereld Jongeren Dagen bijwonen is president Juan Carlos Valera uit Panama. Hij komt naar Polen met een grote groep bisschoppen en meer dan 500 jongeren.

Ontvangt Panama de volgende WJD?

Volgens onbevestigde berichten, wordt Panama genoemd als de plaats van de volgende Wereld Jongeren Dagen, in 2019. Rooms-katholieken zijn goed voor twee derde van de bevolking van deze Midden-Amerikaanse staat.

Zo’n 700 soldaten uit Polen en tien andere landen, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje, de Baltische staten en Nieuw-Zeeland, zijn onder de deelnemers aan Wereldjongerendagen.

Bijna 5.700 journalisten zullen de Wereld Jongeren Dagen verslaan. Een perscentrum met 700 stands is gelokaliseerd in de Universiteit voor Wetenschap en Technologie in Kraków.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl