De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Parlementsleden in verhitte discussie over regels Grondwettelijk Tribunaal

Een parlementaire commissie heeft besloten om een wetsvoorstel te steunen inzake het Grondwettelijk Tribunaal op basis van voorstellen van Polen”s Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij, afwijzend de voorstellen van de ingediende voorstellen van de oppositie.

Op verzoek van het hoofd van de commissie, Stanisław Piotrowicz, besloten de leden in een stemming om alleen het wetsontwerp voorgesteld door PiS te accepteren.

Vier nieuwe wetsvoorstellen inzake het Grondwettelijk Tribunaal werden naar voren gebracht in het parlement vóór de vergadering van gisteren. Eén van de wetsvoorstellen werd door de Wet en Rechtvaardigheid ingediend, een voorgesteld door de oppositie Poolse Volks Partij, de derde door Kukiz 15 ‘, en de vierde door het Comité voor de Verdediging van de Democratie (KOD), die zich verzet tegen ingrijpende hervormingen die de regerende PiS partij heeft doorgedrukt sinds het in oktober aan de macht kwam.

De vergadering van het Comité voor de Rechten van de Mens duurde meer dan zeven uur en eindigde om 03:30.

Parlementsleden van de oppositie eisten zonder succes pauzes, en hun verzoek om een zogenaamde openbare hoorzitting werd afgewezen. Tijdens de vergadering, introduceerde PiS parlementsleden, die een meerderheid in de commissie hebben, een spreek tijd limiet van twee minuten.

Het wetsvoorstel van de Wet en Rechtvaardigheid beschrijft dat beslissingen zouden worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen, terwijl 11 rechters aanwezig moeten zijn.

Eerder in juni, zei het hoofd van Polen’s regerende conservatieve Wet en Rechtvaardigheid partij, Jaroslaw Kaczynski, dat de nieuwe regels over de manier waarop het land Constitutionele Tribunaal gaat werken in juli aangenomen konden worden.

Het tribunaal is in het centrum geweest van een bittere, aanhoudende politieke ruzie. Een patstelling over de rechtbank heeft kritiek in het buitenland aangetrokken en protesten in het land aangewakkerd. De Europese Commissie heeft een zogenaamde rechtsstaat procedure tegen Polen ingeleid.

Bron: IAR The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl