Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

NAVO’s Warschau top zal oostflank stabiliseren

NAVO’s 08-09 juli top in Warschau zal de situatie op de oostelijke flank stabiliseren en de positie van de militaire alliantie in gesprekken met Rusland versterken, zei Polen’s minister van Defensie op vrijdag.

Op de top van volgende week, zullen de leiders van de NAVO-landen naar verwachting de details aankondigen van de plannen, om vier bataljons te stationeren op een roterende basis in Polen en de Baltische staten, die allen potentiële Russische agressie vrezen na Moskou’s annexatie van de Krim in 2014.

De Poolse minister van Defensie Antoni Macierewicz vertelde de verslaggevers in Warschau: “We zijn ervan overtuigd dat deze top, de situatie, zowel in het oosten als zuiden zal stabiliseren. De NAVO is een defensief bondgenootschap. Het reageert op bedreigingen…”

“De respons die zal worden gegeven op 8 en 9 juli zal een afdoende respons zijn, een effectief antwoord, een antwoord dat een effectief afschrikmiddel is en veiligheid verschaft voor onze landen en volken.”

‘Doorbraak’ beslissingen

Macierewicz voegde eraan toe dat de bijeenkomst op 08-09 juli in Warschau “de grootste NAVO-top zou zijn tot nu toe, zowel in termen van aantallen en beslissingen en de doorbraak aard van deze beslissingen. De strijdkrachten van onze bondgenoten zullen uiteindelijk permanent op hun plaats zijn op de oostelijke flank.”

Gevraagd over de betrekkingen van de NAVO met Rusland, zei Macierewicz dat gesprekken met Moskou moet plaatsvinden “in een positie waar beslissingen zijn genomen” over het opvoeren van de aanwezigheid van de alliantie aan de oostelijke grenzen.

“Voorafgaand aan deze beslissing, is er geen reden om te praten. Na de beslissing kunnen we praten over hoe de vrede in de wereld te behouden,” zei Macierewicz.

Hij voegde eraan toe: “We rekenen op deze beraadslagingen die leiden tot de terugtrekking van Rusland niet alleen van het maken van agressieve stappen, maar ook vanaf het grondgebied dat het illegaal van Oekraïne afpakte.”

Multinationale gevechtsgroepen

De NAVO gevechtsgroepen die naar verwachting gestationeerd worden in Polen en de Baltische staten zal multinational zijn met 800 tot 1.000 manschappen elk.

Elk van hen zal worden ingezet voor zes tot negen maanden en dan vervangen door een opvolger, dus er zit geen tijd kloof tussen.

Elk van de gevechtsgroepen moet worden geleid door een zogenoemde framework natie, die commando zal nemen en zorgen voor het grootste deel van de manschappen.

De Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland hebben eerder verklaard dat ze een dergelijke rol zullen opnemen, terwijl Canada donderdag bevestigde dat het een van de vier groepen zou leiden.

Het PAP persbureau rapporteert, daarbij verwijzend naar onofficiële bronnen, dat de VS een gevechtsgroep in Polen bevel zal geven, Duitsland zal een bataljon in Litouwen leiden, en Groot-Brittannië een groep in Estland. (Pk)

Bron: PAP The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl