De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

NAVO steunt steunpakket voor Oekraïne, veroordeelt annexatie van de Krim

NAVO-leiders keurde op zaterdag een pakket steun maatregelen voor Oekraïne goed en verklaarde dat ze “niet doen – en niet zullen doen – herkennen de Russische illegale en onwettige annexatie van de Krim” in 2014.

De secretaris-generaal van de militaire alliantie Jens Stoltenberg zei na afloop van een tweedaagse NAVO-top in Warschau dat Oekraïne heeft toegezegd belangrijke hervormingen en de inspanningen te doen om de corruptie aan te pakken.

“Uitvoering van deze hervormingen is van essentieel belang. De NAVO helpt met advies en gerichte ondersteuning. Om Oekraïne‘s defensie en veiligheid instellingen meer effectief, efficiënt en controleerbaar te maken. Dit is het doel van de Comprehensive Assistance Package die wij vandaag bekrachtigd. “

Stoltenberg voegde toe: “Een onafhankelijk, soeverein en stabiel Oekraïne, vastbesloten tot de democratie en de rechtsstaat, is de sleutel tot de Euro-Atlantische veiligheid.”

De NAVO-chef zei: “bondgenoten zijn verenigd in hun steun” voor de soevereiniteit en de territoriale integriteit van Oekraïne.

“Wij roepen Moskou op om haar politieke, militaire en financiële steun aan de separatisten te beëindigen” in het oosten van Oekraïne. “Alle partijen moeten volledig de Minsk-overeenkomsten implementeren. En werken aan een diplomatieke onderhandelde oplossing,” voegde Stoltenberg toe.

Hij zei dat de kwestie van Oekraïne om een lid van de NAVO “op dit moment niet op de agenda staat.” De focus ligt op hoe Oekraïne kan voldoen aan de NAVO-normen, voegde hij eraan toe.

“We zullen doorgaan met sterke politieke en praktische ondersteuning te bieden en zullen de kwestie van het lidmaatschap in een later stadium aanpakken.”

Op vrijdag, de eerste dag van de top van Warschau, kondigde de NAVO aan dat het vier multinationale bataljons zal inzetten in Polen en de drie Baltische staten, die potentiële Russische agressie vrezen volgende op de annexatie van Moskou van de Krim in 2014.

Bron: The News.pl 9English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl