De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Meer Polen gedeporteerd uit Verenigd Koninkrijk

Het aantal Polen dat uit het Verenigd Koninkrijk gedeporteerd is, is snel gegroeid in de afgelopen jaren, volgens de krant Gazeta Wyborcza.

Terwijl in 2005 slechts acht Polen werden gedeporteerd en 47 de toegang tot het Verenigd Koninkrijk werd geweigerd aan de grenzen, werden in 2015 een totaal van 951 Polen werden naar huis gestuurd en 308 niet toegestaan de Britse grens over te steken, rapporteert de krant.

Volgens de krant is het aantal Polen dat in Groot-Brittannië woont in de laatste jaren gegroeid, maar niet in hetzelfde tempo als de deportatie cijfers.

Een deel van de Polen werd gedeporteerd omdat ze veroordeeld zijn voor een misdrijf in Polen, hoewel ze in het Verenigd Koninkrijk geen misdrijf hebben gepleegd, aldus het dagblad.

Polen die in het Verenigd Koninkrijk wonen zijn bang dat de deportaties zullen stijgen na de Britse referendum beslissing om de Europese Unie te verlaten, schreef Gazeta Wyborcza.

Het verslag van de krant viel samen met een bezoek van de Britse premier Theresa May aan Polen. De Poolse premier Beata Szydło ontmoette May op donderdag om te bespreken hoe het recente Brexit besluit de betrekkingen tussen de twee landen zou kunnen beïnvloeden.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl