De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Wrocław Global Forum van start

Veiligheidsvraagstukken en de komende NAVO-top zullen de voorhoede worden van lezingen en discussies op het Global Forum, die op donderdag start in de zuidwestelijke stad Wrocław.

De komende twee dagen zullen besluitvormers, bedrijfsleiders en analisten de koppen bij elkaar steken om een aantal van de grote vraagstukken in de internationale politiek aan te pakken.

Deze omvatten de Westelijke betrekkingen met Rusland, Europa’s voortdurende vluchtelingen crisis, het terrorisme in het Midden-Oosten en de aanstaande presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Sommige van de toonaangevende sprekers zullen het podium betreden onder andere de minister van buitenlandse zaken Witold Waszczykowski, de NAVO adjunct-secretaris-generaal Alexander Vershbow en Centrale Bank chef Marek Belka. Het forum zal ook worden bijgewoond door het voormalige hoofd van de regering van Litouwen, Andrius Kubilius en Mikhail Kasyanov, voormalig premier onder Vladimir Poetin, nu een prominent criticus van het Kremlin.

Voor het eerst gelanceerd in 2010, is het Wrocław Global Forum het grootste evenement in zijn soort in Centraal- en Oost-Europa. Gezamenlijk georganiseerd door de Atlantische Raad van de Verenigde Staten en de stad Wroclaw, het evenement trekt elk jaar enkele honderden aanwezigen.

Bron: IAR The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl