De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Waarheid over vliegtuig crash zal ‘morele orde’ herstellen

Een deel van het herstel van de morele orde in Polen is gebaseerd op het vinden van de waarheid over het Smoleńsk vliegtuigongeluk in 2010, zei het hoofd van de regerende Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij.

PiS leider Jaroslaw Kaczyński sprak op vrijdag 10 juni op de maandelijks herdenking die de 2010 vliegtuigcrash in Smoleńsk, Rusland markeert, waarin 96 Polen, met inbegrip van de toenmalige president Lech Kaczyński, tweelingbroer van Jarosław werden gedood.

“Een deel van dit plan; het herstel van de waardigheid, de wederopbouw van kracht en morele orde in ons land, moet de aankomst van de waarheid over de Smoleńsk catastrofe zijn, terwijl ook haar slachtoffers herdenkend,” zei Kaczyński buiten het presidentieel paleis in Warschau.

Hij voegde eraan toe dat er plannen zijn om twee monumenten in het hart van de Poolse hoofdstad te bouwen gewijd aan de tragedie. Een zou een monument voor Lech Kaczyński te zijn, en een ander zal ter nagedachtenis zijn van aan alle slachtoffers van de crash.

De Wet en Rechtvaardigheid regering leidt een uitgebreid onderzoek naar de oorzaken van de crash, die volgens sommigen in de partij verdacht was van een terroristische aanslag.

Officiële Poolse en Russische militaire verslagen zijn reeds in de afgelopen jaren gepubliceerd over de oorzaken van de tragedie, die gebeurde in dichte mist tijdens de benadering van een militair vliegveld dat geen grond identificatie radar bezat.

Het Poolse rapport haalde een catalogus van fouten aan, aan de Poolse kant, terwijl het ook wees op fouten gemaakt door de Russische medewerkers van de verkeerstoren van Smoleńsk Militare Luchthaven. Het Russische rapport plaatste alle schuld bij de Polen.

Het wrak van het vliegtuig is door Rusland nooit overhandigd aan de Poolse autoriteiten.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl