De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Obama wil bezorgdheid over kwaliteit Poolse democratie bespreken

President Barack Obama wil de bezorgdheid over de “kwaliteit van de Poolse democratie” bespreken tijdens een bezoek aan Warschau voor een juli NAVO-top, heeft het VS ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd.

Obama en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry verwachten een scala aan onderwerpen met de Poolse autoriteiten in Warschau te bespreken, vertelde Mark Toner, adjunct-woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken de verslaggevers.

Toner zei: “We hebben een lange en zeer nauwe relatie met Polen. Als een collega-democratie en een bondgenoot, de Verenigde Staten geeft zeer veel om Polen.

“En dus denk ik dat het in dit verband is dat secretaris Kerry … en President Obama ernaar uit kijken om over een breed scala aan onderwerpen, bilaterale kwesties en multilaterale kwesties die we samen tegenkomen te bespreken met de nieuwe politieke leiders van Polen”

“Maar ik denk ook dat sommige van onze zorgen de kwaliteit van de democratie in Polen zouden omvatten.”

In januari, zei de Europese Commissie dat het een “rechtsstaat” onderzoek zou starten in of controversiële wetten, doorgedrukt door Polen’s conservatieve Wet en Rechtvaardigheid partij, die in oktober aan de macht kwam, in strijd is met de democratische normen.

Polen is opgesloten in een bittere binnenlandse politieke ruzie nadat Wet en Rechtvaardigheid ingrijpende hervormingen introduceerde aan het Grondwettelijk Tribunaal en andere instellingen, wat anti-regering protesten uitlokte en kritiek uit het buitenland.

Wet en Rechtvaardigheid heeft scherp de kritiek weerlegt dat zijn hervormingen anti-democratisch zijn.

Bron: IAR The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl