De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

‘Geen onmiddellijke veranderingen’ voor EU-burgers in het VK

De Britse premier David Cameron heeft gezegd dat het besluit van het Verenigd Koninkrijk in een historisch referendum om de EU te verlaten niet tot “onmiddellijke veranderingen” zal leiden voor de Europese burgers die in zijn land zijn.

“Ik zou de Britten gerust willen stellen die in Europese landen leven en de Europese burgers die hier wonen willen verzekeren, dat er geen onmiddellijke veranderingen zullen zijn in uw omstandigheden,” zei Cameron.

“Er zal geen initiële verandering in de manier waarop onze mensen kunnen reizen, in de manier waarop wij onze producten kunnen verplaatsen of de manier waarop onze diensten kunnen worden verkocht.”

Tot een miljoen Polen leven naar schatting in het Verenigd Koninkrijk.

In een referendum op donderdag, stemde 51,9% van de Britten voor om de EU te verlaten, terwijl 48,1% gestemd hebben om te blijven, een resultaat dat een zware slag toebracht voor de Europese Unie en onrust veroorzaakte op de mondiale markten.

Krediet verzekeraar Euler Hermes zei in een rapport in de aanloop naar het Britse referendum dat als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie te verlaten, honderdduizenden Polen werkeloos zouden worden, terwijl de Poolse export aanzienlijk kon dalen.

Bron: IAR The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl