Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Brexit referendum heeft geen invloed op de Poolse begroting

De Poolse minister van Financiën Paweł Szałamacha heeft gezegd dat het resultaat van Groot-Brittannië‘s in / out referendum geen gevolgen zou hebben voor de begrotingsresultaten van het land.

“We kunnen elk resultaaat van het Brexit referendum aan, het zou geen lange-termijn effect hebben op de uitvoering van de begroting van het ministerie van Financiën,” zei Szałamacha volgend op de zitting van de Raad van Ministers van dinsdag.

“We hebben tot nu toe 70 procent van onze leningen van dit jaar onderhouden en hebben aanzienlijke liquiditeit reserves in de schatkist,” vertelde hij de journalisten op een conferentie na de vergadering.

“We kunnen natuurlijk onrust verwachten op de valutamarkt markt, zowel in het geval van het Britse pond, maar ook de zloty, maar toch, we kunnen omgaan met elke uitkomst,” voegde hij eraan toe.

Op de conferentie, benadrukte minister-president Beata Szydło dat “het van cruciaal belang is voor Polen, de economie van het land, en de hele Europese Unie dat de Britten in de EU blijven.”

De uitspraken komen een week voorafgaand aan het Brexit referendum gepland voor aanstaande donderdag 23 juni 2016.

Onderzoeken vrijgegeven op maandag wijzen op een voorsprong in het voordeel van degenen die willen dat Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat.

Bron: PAP The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl