De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Ex MON ministers willen dat Macierewicz functie neerlegt

Voormalige Poolse ministers van defensie hebben een open brief uitgegeven zeggend dat Antoni Macierewicz, hun opvolger, uit het ambt zou moeten aftreden.

De brief werd gepubliceerd op de website van de Poolse krant Gazeta Wyborcza.

De voormalige ministers schreven dat “de Wet en Rechtvaardigheid (PiS) regering Polen‘s positie in Europa en de NAVO ondermijnd,” en dat de huidige minister van Defensie Antoni Macierewicz “het potentieel van het Poolse leger in diskrediet bracht” toen hij in 2015 zei dat “de Poolse strijdkrachten geen mogelijkheid hadden om de nationale veiligheid te waarborgen.”

“Zelfs de felste politieke strijd mag niet worden gevoerd ten koste van de belangen van Polen. Wij geloven dat Antoni Macierewicz niet in de functie als minister van Defensie moet blijven,” concludeert de brief.

Het beroep werd ondertekend door de voormalige ministers van Defensie Bronislaw Komorowski (voormalig president), Tomasz Siemoniak, Janusz Onyszkiewicz, Radosław Sikorski en voormalig plaatsvervangend minister van defensie Janusz Zemke.

De woordvoerder van het ministerie van defensie Bartłomiej Misiewicz vertelde de Poolse Radio dat de ambtenaren die de brief afgegeven hadden verantwoordelijk waren voor “jaren van verwaarlozing. Het Poolse leger werd vernietigd. “

Marek Magierowski, een woordvoerder van de president, vertelde omroep Radio Zet. “Ik zou me niet te veel zorgen maken over deze brief en deze argumenten, want deze mensen zijn direct gekoppeld aan de huidige oppositie, de meeste actieve politici”

Bron: The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl