De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Nord Stream 2 ‘doet schade aan EU solidariteit’

De Europese Unie moet zowel de geopolitieke als economische gevolgen van het Nord Stream-2-project in haar argumenten overwegen, zeiden de leden van het Europees Parlement in een debat op dinsdag.

Het Nord Stream 2 project is een geplande gaspijpleiding tussen Rusland en Duitsland, die Polen en de regio zal omzeilen.

Klimaat en energie commissaris Miguel Arias Cañete zei tijdens een debat met de leden van het Europees Parlement op dinsdag dat het project “waarschijnlijk de huidige opzet van de gasmarkt zou veranderen”.

Hij voegde toe dat de Commissie contact had opgenomen met de Duitse autoriteiten om de nodige feiten van het project te evalueren.

Veel Europarlementariërs uitte de mening dat het project “in gaat tegen de doelstellingen van de Energie Unie, de solidariteit tussen de EU-lidstaten schaadt en moet worden beschouwd vanuit een geopolitiek en een economisch perspectief,” schreef het Europees Parlement in een verklaring.

De Visegrad-groep, die bestaat uit Polen, de Tsjechische Republiek, Slowakije en Hongarije, verzochten in maart de Europese Commissie de geplande pijpleiding te onderzoeken.

De brief, waarvan een kopie werd verkregen door Politico tijdschrift, vroeg de commissie, onder leiding van Jean-Claude Juncker, om een “grondige evaluatie” uit te voeren van de Nord Stream 2 pijpleiding tussen Rusland en Duitsland, die de Visegrad-groep zal omzeilen.

De groep deed een officiële oproep aan de Europese Commissie om haar rol als hoedster van verdragen streng te handhaven door middel van een grondige evaluatie van de conformiteit van het Nord Stream 2 project met de doelstellingen van het EU energiebeleid in een brief van twee pagina’s door de leiders van Polen, Slowakije, Tsjechië en Hongarije was ondertekend.

Bron: The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl