De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

NAVO stationeert vier bataljons in Polen en Baltische regio

De NAVO zal vier bataljons stationeren in Polen en de Baltische staten bevestigd de Poolse minister van defensie Antoni Macierewicz na een ontmoeting met NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg op dinsdag.

Stoltenberg was in Warschau voorafgaande op een 8- 9 juli top van de westerse militaire alliantie in de Poolse hoofdstad.

Na de vergadering, zei minister van defensie Macierewicz: “Ons gesprek bevestigd dat vier groepen gevecht bataljons op een roterende basis gestationeerd in Polen zullen worden, net als in de Baltische staten, die een belangrijk onderdeel zullen vormen van een uitgebreide permanente aanwezigheid van de NAVO in het Oosten.”

Hij voegde eraan toe dat een van de bataljons in Polen gestationeerd zou worden en de rest in Litouwen, Letland en Estland.

Op een persconferentie op dinsdag aan de Universiteit van Warschau, benadrukte Stoltenberg NAVO’s “nauwe politieke relatie met Polen”.

“In de loop der jaren hebben 40 Poolse soldaten hun leven gegeven dienend onder de NAVO vlag in Afghanistan. Hun offer zal nooit vergeten worden.”

Hij voegde toe dat de komende top wordt gehouden in spannende tijden. “Het zal plaatsvinden op een kritiek moment voor onze Alliance. Een moment waar onze veiligheid en onze waarden worden geconfronteerd met grote uitdagingen. Uitdagingen zowel vanuit het oosten als vanuit het zuiden.”

“In het oosten zien we de illegale annexatie van de Krim door Rusland. Haar voortdurende acties tegen Oekraïne. En een aanzienlijke opbouw van haar strijdkrachten – dat zich uitstrekt van de Barentszee, naar de Oostzee en de Zwarte Zee, en de oostelijke Middellandse Zee.”

“In het zuiden, heeft de onrust in het Midden-Oosten en Noord-Afrika de grootste migranten- en vluchtelingen crisis in Europa ontketend sinds de Tweede Wereldoorlog.”

“We zien andere dreigingen die geen respect hebben voor de territoriale grenzen. Terrorisme. Cyber-aanvallen. Nucleaire en ballistische raketten dreigingrn. Om de NAVO-missie uit te voeren in deze meer dan gevaarlijke wereld, moeten we onze collectieve defensie versterken, en stabiliteit projecteren verder dan onze eigen grenzen.”

“Dit zal de focus van onze beslissingen op onze Warschau-top in juli zijn.”

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl