De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Hollande en Sarkozy twisten over Polen

De Franse president Francois Holland en zijn voorganger Nicolas Sarkozy hebben in de media een oorlog geleid van woorden, commentaar gevend op de huidige situatie in Polen.

De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy gaf als eerste een interview voor het dagblad Le Monde, waar hem werd gevraagd om commentaar te geven over de staat van democratie in Midden-Europa.

“Ik zag de gebroeders Kaczyński in bureau. Zij respecteerde de Europese beginselen en deden afstand van de macht na het verliezen van de verkiezingen,” zei Sarkozy, verwijzend naar de broederlijke tweeling Lech en Jarosław Kaczyński die samen de conservatieve Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij oprichtte, die op dit moment regeert.

De centrum-rechts leunende Sarkozy trad aan in mei 2007, slechts een paar maanden voordat PiS de algemene verkiezingen in oktober in Polen verloor.

Sprekend tot Le Monde, voegde Sarkozy toe dat “na 50 jaren van het communistische juk, Polen en Hongarije goed functionerende democratieën zijn”.

Polen

President Francois Hollande – auteur COP Paris / CC 0

In reactie op het interview uitte Frankrijk’s zittende president Francois Hollande, een ervaren medewerker van de socialistische partij, een tegenovergesteld standpunt toen hij het Europa1 radiostation vertelde dat “De voormalige President van de Republiek [Franse] blijkbaar denkt dat wat er in Hongarije en Polen gebeurt, geweldig is”.

“Ik wil zo’n samenleving niet als dit,” zei Hollande.

Beide politici zijn potentiële kandidaten van hun partijen in de volgende Franse presidentsverkiezingen, gepland voor april en mei, 2017.

Onlangs, kwam Polen onder internationale controle voor een conflict over het constitutionele Tribunaal.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl