De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

EC wacht op voortgang Poolse overheid inzake tribunaal

Het plaatsvervangend hoofd van de Europese Commissie Frans Timmermans, zei dat hij wacht op de vorderingen van de Wet en Rechtvaardigheid (PiS) regering inzake het geschil over het Grondwettelijk Tribunaal.
tribunaal

Ingang Grondwettelijk-Tribunaal in Polen – auteur Adrian Grycuk /CC-AS 3.0

“Wat is nodig is, is vooruitgang in de drie gebieden die we met minister-president Szydło besproken hebben. De minister-president heeft dit toegezegd, en nu wachten wij er op,” zei het vice-hoofd van de Europese Commissie op woensdagavond tegen de Poolse journalisten in Brussel.

Op dinsdag, na gesprekken met Timmermans in Warschau, zei de Poolse minister-president Szydło dat ze een compromisoplossing wil voor een crisis over het Grondwettelijk Hof.

Szydło voegde toe dat zij en Timmermans overeenkwamen dat een lopende ruzie over het tribunaal, die heeft bittere verdeeldheid in Polen veroorzaakt en zorg in het buitenland, “natuurlijk een kwestie is die Polen op zichzelf, intern op moet lossen.”

Szydło zei dat haar ontmoeting met Timmermans “constructief,” was, eraan toevoegend: “dat de Poolse regering oplossingen heeft voorgesteld die kunnen worden aangenomen door het Parlement, en voldoen aan alle voorwaarden om het geschil rond het tribunaal op te lossen.”

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl