De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse drank producent lanceert ‘s lands eerste whisky merk

De grote Poolse dranken producent bereidt de lancering voor van ‘s lands eerste whisky merk, dat ‘Jack Strong’ genoemd zal worden naar een beroemde spion van de koude oorlog.

Volgens onderzoeksbureau Nielsen, steeg de Poolse whisky consumptie met 18 procent in 2015 vergeleken met het voorgaande jaar, de Polen gaven PLN 1,4 miljard [328,5 miljoen euro] uit aan de drank.

Distilleerderij Akwawit-Polmos, die merken zoals Krakus wodka produceert, is van mening dat de Schotse-stijl whisky rooskleurige vooruitzichten voor het bedrijf kan bieden.

Poolse drinkgewoonten zijn drastisch veranderd in de afgelopen jaren. Wodka, die de top in sterke drank was in het communistische tijdperk, heeft een val gezien in populariteit.

Ondertussen, doen ambachtelijke bieren, wijn en zelfs cider nu een goede handel in Polen.

Naast het beroep op de binnenlandse markt, hoopt Akwawit-Polmos de whisky in het buitenland te verkopen. De drank is gepland dit jaar in de verkoop te gaan.

Jack Strong was het pseudoniem van een van de meest beroemde spionnen van de koude oorlog, Ryszard Kukliński. De Poolse kolonel werd ontgoocheld door het communistische regime en riskeerde zijn leven door militaire geheimen naar de Amerikanen te smokkelen. Hij moest verdwijnen uit Polen en vertrok in 1981 met zijn hele familie naar de VS. Een prijs winnende film, eveneens genaamd ‘Jack Strong’, werd onlangs over de kolonel gemaakt.

Bron: forbes.pl, rzeczpospolita Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl