De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse gezondheidszorg minder toegankelijk: NIK

De Poolse Algemene Rekenkamer (NIK) heeft een verslag gepubliceerd over de gezondheidszorg, zeggend dat de Polen in 2015 langer moest wachten voor medische diensten dan een jaar eerder.

Gezondheidszorg

Ondanks het feit dat de voormalige Burger Platform (PO) regering de financiering voor de gezondheidszorg heeft verhoogt, moesten de Polen langer wachten voor elke medische dienst.

De regering’s zogenaamde “wachtlijst wetgevende maatregelen pakket,” werd geïntroduceerd in 2015, en was er op gericht om de wachttijd te verkorten bij Poolse ziekenhuizen en klinieken.

Experts zeggen echter dat het, het probleem maskeert, eerder dan het oplost.

Konstanty Radziwiłł, Polen’s minister voor volksgezondheid onder het huidige Wet en Rechtvaardigheid (PiS) regering, zei dat hij zich bewust is van de situatie, en dat de directe oorzaken van de lange wachttijden, onvoldoende middelen en een gebrek aan specialisten is.

Radziwiłł benadrukt dat zijn resort er op gericht is de uitgaven in de medische sector te verhogen met maximaal zes procent van het BBP (van de huidige 4,4 procent) alsmede het aantal medische studenten te verhogen.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl