De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse artsen naar Kameroen

Een team van Poolse artsen vertrekt deze week naar Kameroen om medische bijstand te verlenen aan lokale patiënten.

De 12 man tellende groep, bestaande uit vier chirurgen, twee anesthesisten, een dermatoloog, een oogarts en een medisch student, zullen worden gevestigd in het nieuw geopende ziekenhuis in Sangmelima, zuidelijk Kameroen.

Andrzej Matyja, voorzitter van de Regionale Artsen Raad in Kraków, een mede-organisator van het project, heeft het Pools persbureau verteld dat aan ongeveer 600 patiënten chirurgische behandeling zal worden aangeboden. “Omdat er geen gratis medische dienst is in Kameroen, zouden hen waarschijnlijk behandeling ontzegd worden als er geen Poolse bijstandsverlening was,” zei hij.

Een van de initiatiefnemers van de regeling, de in Kameroen geboren chirurg George Kamtoh, die in Kraków studeerde en momenteel daar werkt, heeft gezegd: “We zijn bewust van het feit dat onze hulp een druppel in de Oceaan is, maar we geven deze mensen wat voor ieder mens het belangrijkste is, en dat is gezondheid. Ik ben erg blij dat er nog mensen van goede wil zijn die besloten hebben om te gaan en in Kameroen te werken, hoewel ze het niet voor hun professionele loopbaan nodig hebben.”

Het team neemt medicijnen en medische apparatuur met zich mee, evenals schooltassen, T-shirts, pennen en sport apparatuur voor een lokale school.

Het is het derde Poolse medische project in Kameroen. Tijdens het eerste bezoek, in 2008, werden 80 hernia operaties uitgevoerd, en in 2011 werden veel meer, veel meer ingewikkelde, chirurgische procedures uitgevoerd door de Poolse artsen.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl