De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen zal rapport Venetië Commissie analyseren

Premier Beata Szydło heeft gezegd dat de regering een ontwerprapport dat is verzonden door de Venetië Commissie over de rechtsstaat in Polen nauw zal analyseren.

“Dit is een routine stap van de Venetië Commissie, die vaak de uitgangspunten presenteert van dit ontwerpadvies vóór de aankondiging van de definitieve opinie – die leiden tot een dialoog,” zei PM Szydło op zaterdag tijdens een interview met de conservatieve Radio Maryja en TV Trwam stations.

“Ik denk dat het media lek vandaag echt de bedoelingen toont van degenen die proberen zieke gevoelens te laten escaleren en niet op de merites van de zaak weerspiegelen, want ook ik zou graag het Grondwettelijk Tribunaal probleemloos laten werken,” voegde Szydło toe.

De regerende Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij heeft verschillende wijzigingen in het ambtenarenapparaat en de rechterlijke macht ten uitvoer gelegd sinds het winnen van de algemene verkiezingen van 25 oktober 2015, waardoor het een meerderheid in beide huizen van het Poolse Parlement kreeg.

“Democratie kan niet worden gereduceerd tot de heerschappij van de meerderheid; meerderheid heerschappij is beperkt door de Grondwet en door de wet, vooral ter bescherming van de belangen van minderheden. Natuurlijk, de meerderheid bestuurt het land gedurende een zittingsperiode maar het moet de minderheid niet bedwingen; het heeft een verplichting tot eerbiediging van degenen die de laatste verkiezingen verloren,”Leest het ontwerpverslag, dat werd verkregen door de krant Gazeta Wyborcza.

President Duda liet via Twitter weten: “Het standpunt van de Venetië Commissie, voor zover ik weet, van wat nu gelekt is, is niet het officiële standpunt van de Venetië Commissie. Ik zal zeker over het lek bij de commissie klagen. Wanneer dit het officiële standpunt is van de Venetië commissie zal de Poolse regering naar het verwijzen.”

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl