De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen in het Verenigd Koninkrijk niet beïnvloed door EU-deal

Een ontwerpovereenkomst tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk zal niet nadelig de situatie van de Polen beïnvloeden die al in Groot-Brittannië wonen, heeft de Poolse minister van buitenlandse zaken Witold Waszczykowski gezegd.

Waszczykowski benadrukt dat de ontwerpovereenkomst voorgelegd door de voorzitter van de Raad van de Europese Donald Tusk “een zorgvuldige analyse vergt”.

“Er zijn veel kwesties die we moeten kennen en calculeren. Echter, van wat wij weten, zijn dit voorstellen die niet van toepassing zijn op die Polen die reeds in het Verenigd Koninkrijk wonen, dit zijn voorstellen gericht op de toekomst. Alle Polen die momenteel in het Verenigd Koninkrijk leven zal daarom niet door beperkingen beïnvloed worden,” vertelde Waszczykowski een persconferentie in Warschau.

Op dinsdag publiceerde de voorzitter van de Raad van de Europa Donald Tusk een ontwerp van het EU onderhandelingsplan voor het Verenigd Koninkrijk.

“De ontwerpbesluit notities, in het bijzonder het voornemen van de Commissie om wijzigingen voor te stellen in de EU wetgeving ten aanzien van de export van kindertoeslagen, en de oprichting van een vrijwaringmechanisme om te reageren op uitzonderlijke situaties inzake de instroom van werknemers uit andere Lid-Staten,” leest een brief door Tusk voor alle EU lidstaten.

Waszczykowski zei dat de details van het voorstel besproken zullen worden door de Poolse minister-president Beata Szydło en Premier Cameron tijdens diens geplande reis naar Warschau op vrijdag.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl