De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

PKP PLK: Spoorveiligheid verbetert in Polen

Volgens PKP PLK, verantwoordelijk voor Polen’s spoorweginfrastructuur, zag 2015 een 12 procent afname van spoorweg ongevallen zoals ontsporingen en botsingen ten opzichte van 2014.
PKP PLK

Vrij nieuw railbed met dubbele spoorlijn – auteur Onderwijsgek / CC BY-SA 2.5 nl

“Vorig jaar was nog een ander jaar waarin het aantal spoorweg ongevallen gedaald zijn,” merkte Andrzej Pawłowski, adjunct-directeur van de PKP PLK op.

Pawlowski onthulde dat het aantal ontsporing- of botsing incidenten op 152 stond in 2015, een 21 procent daling sinds 2014.

“Helaas worden 75% van alle ongevallen op het spoor veroorzaakt door onvoorzichtige autobestuurders of voetgangers,” verklaarde Pawlowski.

“Hoewel we een campagne voeren om de mensen op te voeden, steken velen nog steeds rails over in gebieden die vaak ontoegankelijk zijn.”

Het bedrijf beheert ongeveer 21.500 km aan rails in het hele land, met inbegrip van iets meer dan 15.000 spoorweg overgangen.

“We investeren miljarden PLN in de modernisering van het spoorwegnet en de aanschaf van moderne apparatuur… De positieve trend in de veiligheid op het spoor bevestigt de doeltreffendheid van onze acties,” voegde Pawlowski toe.

PKP PLK wordt gedacht ongeveer 670 spoorweg overgangen te hebben gemoderniseerd, alleen in afgelopen jaar al, ook repareerden ze 800 km rails en de bouw van 84 verhoogde overgangenn ter verbetering van de veiligheid.

Bron: PAP The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl