De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Potentiële Poolse oppositieleider wil toenadering met kerk

Grzegorz Schetyna, de waarschijnlijke toekomstige leider van de oppositie partij Burger Platform, die verloor in de oktober verkiezingen, heeft gezegd dat de partij de banden met de rooms-katholieke kerk moet herbouwen.

“Wij moeten terugkeren naar de dialoog met de kerk,” vertelde Schetyna het TVN station.

Hij voerde aan dat dit geen kwestie zou zijn van politieke pragmatisme voor de partij, maar van een “terugkeer naar de bron.”

In de aanloop naar de parlementsverkiezingen van 25 oktober, hadden leidende figuren van het Burger Platform partij het seculiere beeld benadrukt, in tegenstelling tot de religieuze retoriek van Wet en Rechtvaardigheid, die uiteindelijk de verkiezingen won.

Voormalig minister-president Ewa Kopacz had gezegd dat ze niet wilde leven in “een religieuze staat.”

Burger Platform’s ondersteuning voor overheidsfinanciering van IVF, een beleid dat werd teruggedraaid door Wet en Rechtvaardigheid, bracht het ook in conflict met de kerk.

De voormalig minister van buitenlandse zaken Schetyna is de enige resterende kandidaat in de verkiezing voor een nieuwe leider van de Civic Platform. Het stemmen eindigde op 7 januari, en de nieuwe leider zal officieel worden aangekondigd op 24 januari.

Een recente studie heeft aangegeven dat 40 procent van de Polen naar de mis gaan.

The News.pl (English verison)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live
 

Copyright © 2004 - 2019 All Rights Reserved Polenforum.nl