De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen overweegt grenscontroles NAVO top, Wereld Jongeren Dag

Polen kan tijdelijke grenscontroles invoeren als het een NAVO top houdt en tijdens Wereld Jongeren Dag in juli, schreef de minister van buitenlandse zaken Witold Waszczykowski op vrijdag.

Waszczykowski zei dat Polen geconfronteerd wordt met “een dilemma, omdat in juli we de NAVO top zullen houden, daarna zal paus Francis arriveren voor de Wereld Jongeren Dag.”

“We sluiten niet uit dat we grenscontroles introduceren –voor verscheidene dagen of iets langer – om redenen van veiligheid,” zei Waszczykowski, toevoegend dat het niet betekende dat Polen de beginselen van de Europese Unie paspoortvrije Schengengebied zou afschaffen.

De komende NAVO top zal op 8-9 juli plaatsvinden in het nationale stadion in Warschau, het zal ongeveer 2.500 delegaties samenbrengen, met inbegrip van staatshoofden en regeringsleiders, EU en de Verenigde Naties leiders.

Wereld Jongeren Dag duurt officieel van 25 juli tot en met 31 juli en ongeveer 2.000 groepen van pelgrims uit 138 landen – een totaal van bijna 450.000 mensen – hebben al bevestigd dat zij deel zullen nemen aan het evenement.

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl