De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen opgenomen op internationale vrijheid observatielijst

De in Washington gevestigde waakhond Freedom House heeft Polen als het enige EU-land opgenomen in een lijst van “Landen die in 2016 geobserveerd worden”, samen met landen als Koeweit en Iran.
Freedom House

Panorama zaken centrum Warschau –auteur Filip Bramorski / CC BY-SA 2.0

“Het eerste acties van de Wet en Rechtvaardigheid regering in 2015, met inbegrip van pogingen om belangrijke instellingen te voorzien van partijdige loyalisten, rezen ernstige bedenkingen over Polen’s traject,” zei Freedom House, een onafhankelijke waakhond die was samen in 1941 door Eleanor Roosevelt, onder anderen werd gesticht.

Polen was het enige land van de Europese Unie dat moest worden opgenomen in de lijst, hoewel de NGO zei dat de “migratie crisis ongekende druk uitoefend op de fundamentele beginselen van de EU van vrijheid, solidariteit en eerbiediging van de mensenrechten. Opkomend populisme in de hele regio geeft twijfel of het blok de mogelijkheid kan handhaven om de hoge democratische standaarden tussen beide huidige en aspirant lid-staten te laten blijven bestaan”.

Sinds het winnen van de parlementsverkiezingen van 25 oktober, heeft de Wet en Rechtvaardigheid (PiS) regering in Polen een aantal wetten er door gedrukt, met inbegrip van een controversiële media wet, evenals de vele wijzigingen in het ambtenarenapparaat en de rechterlijke macht.

In een debat in het Europees Parlement op 19 januari verwierp premier Beata Szydło de bezorgdheid dat haar nieuwe regering de democratie in Polen heeft uitgehold.

Polen werd in 2004 lid van de EU.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl