De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

NAVO versterkt korps in Polen

NAVO’s Multinationale Korps Noordoost, met de hoofdzetel in Szczecin, noordwest Polen, zal in 2016 worden bijgestaan door vertegenwoordigers uit Griekenland, Noorwegen en Canada.
NAVO

LCU MK2 – Foto Ikjanus PD

Gesprekken zijn gaande met IJsland.

De MNC NE ondergaat momenteel een transformatie in een Bondgenootschappelijk Zeer Hoog Paraat Task Force (VJTF).

Ten einde de vereiste NAVO certificaten te ontvangen, hebben sinds maart 2015 soldaten van het in Szczecin gevestigde Korps deelgenomen aan een reeks van oefeningen in heel Europa.

Luitenant-kolonel Marcin Walczak, MNC NE woordvoerder, vertelde de Poolse Radio dat voor dit jaar een soortgelijk strak trainingsschema is gepland. Het bevat, onder andere, deelname aan speciale spring trainingen, standvastig kobalt en Anaconda’16 militaire oefeningen.

De MNC NE is bedoelt te bewijzen de verdienste van het operationele commando van de zogenaamde NAVO ‘speerpunten’ voor de in juni geplande top van het Bondgenootschap in Warschau. Haar ultieme ‘hoge paraatheid’ status moet volledig worden bereikt tegen het einde van 2017, verzekerde Walczak.

Deze speciale VJTF implementatie status vereist ook de uitbreiding van het aantal personeelsleden tot 400 soldaten en het creëren van een nieuwe relevante infrastructuur in het Oostzee hoofdkwartier.

Op dit moment bestaat het multinationale Korps Noordoost in Szczecin soldaten die 20 aangesloten landen vertegenwoordigen, waaronder Polen.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl