De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Europese Commissie kondigt debat over Polen aan

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat het op 13 januari 2016 een debat zal voeren over “de rechtsstaat in Polen”.

Een verklaring werd vrijgegeven met betrekking tot een nieuw wetsvoorstel op openbare media waarmee de regering in staat is, de toezichthoudende en leidinggevende organen van televisiestation TVP en Polskie Radio (Poolse Radio) te ontslaan.

Ondervoorzitter van de Commissie Frans Timmermans heeft twee brieven gestuurd naar de Poolse regering en gevraagd om opheldering over het wetsvoorstel, die door de Senaat op 31 december werd aangenomen.

De Commissies zogenaamde ‘rechtstaat mechanisme’ wordt verondersteld een bedreiging te zijn voor de kernwaarden van de EU.

“Vele redenen bestaan voor ons, om het Rechtstaat mechanisme’ te activeren en voor ons Warschau onder toezicht te plaatsen,” vertelde EU-commissaris Gunther Oettinger Duitsland’s Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) krant.

Het debat zal mogelijk het eerste deel zijn van een proces in drie stappen. De EU kon uiteindelijk Polen strippen van enkele van haar rechten krachtens het Verdrag van de Europese Unie.

De Commissie heeft echter gezegd dat het te vroeg is om te speculeren over Polen’s zaak.

Polen’s nieuwe openbare mediawetgeving, dat werd gecreëerd door de conservatieve Wet en Rechtvaardigheid partij, die de algemene verkiezingen van 25 oktober won, ging op 27 december door het Lagerhuis van het Parlement (de Sejm).

De European Broadcasting Union (EBU) heeft de president van Polen Andrzej Duda verzocht het wetsvoorstel niet te ondertekenen.

Ondertussen, heeft de Poolse minister van buitenlandse zaken Witold Waszczykowski de Duitse krant Bild verteld dat er “25 jaar van linkse en liberale indoctrinatie” in de media is geweest.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl