De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Donald Tusk: EU-debat over Polen een ‘trieste affaire’

De voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, heeft gezegd dat het debat van dinsdag over de rechtsstaat in Polen ‘een trieste affaire’ was voor zijn vaderland.

“Vertegenwoordigers van de Poolse regering moesten beleid verdedigen dat werd uitgedaagd en veroorzaakte een heleboel emotie in Europa, de wereld en in Polen zelf,” vertelde de voormalige Poolse premier de verslaggevers, verwijzend naar de hervormingen van de publieke media en de rechterlijke macht die een lopende onderzoek van de Europese Commissie veroorzaakte.

Tusk, die tot september 2014 het hoofd was van de Burger Platform partij die werd verslagen door de sociaal conservatieve Wet en Rechtvaardigheid in de algemene verkiezingen in oktober 2015, zei dat hij het met de huidige premier van Polen op een aantal punten eens was.

“Ik ben het eens met minister-president Beata Szydło op drie zaken: dat de Polen een trots volk zijn, dat Polen een prachtig land is en dat Polen goed ontwikkelt zich en een kans heeft om de kampioen van Europa te worden,” zei Tusk.

Verwijzen naar het bereik van hervormingen overhaast door het Poolse Parlement gejaagd, wat weer geleid heeft tot de Straatsburg discussie, voerde Tusk aan dat “iets in Warschau en het beleid van Wet en Rechtvaardigheid beleid gewijzigd moet worden, als herstel van het vertrouwen een realiteit wordt.”

Poolse minister van buitenlandse zaken juicht PM’s prestaties toe

Ondertussen, reageerde de Poolse minister van buitenlandse zaken woensdag enthousiast tijdens een interview met de Poolse Radio en zei dat “gisteren werd een nieuwe Europese leider geboren in Straatsburg – ze heet Beata Szydło.”

Hij bekritiseerde ook het feit dat het debat zelf werd gehouden.

“Het debat werd teweeggebracht door Europese technocraten, die de Poolse oppositie steunen,” beweerde hij.

Krzyszot Szczerski, minister van buitenlandse zaken in president’s Duda kanselarij, zei “na het debat in het Europees Parlement hebben we een 2-0-resultaat voor de machthebbers in Polen.”

Hij zei dat Duda’s bezoek aan Brussel op maandag, gevolgd door Szydło’s reis naar Straatsburg op dinsdag demonstreerde dat “de regering stevig op het paard zit, en de teugels in handen heeft.”

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl