De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Buitenlandse pers reageert op EC beslissing over Polen

Het besluit van de Europese Commissie een dialoog te beginnen met Warschau over of de Poolse regering de “rechtsstaat” heeft overtreden heeft de krantenkoppen gehaald in de hele wereld.

kranten

Rek met grote buitenlandse kranten – auteur Luctor IV / CC BY-SA 3.0

De Italiaanse krant Corriere della Sera schrijft dat de snelheid waarmee die kwesties veranderen in Polen gepaard is gegaan met die van Brussel, berucht voor zijn trage besluiten in zulke zaken.

“De Poolse regering heeft nog niet voor drie maanden op de bestuurdersstoel gezeten na de verkiezingsoverwinning van nationalistische conservatieve Jarosław Kaczyński, en de nieuwe regering in Warschau geleid door Beata Szydło is al onder speciale observatie,” schrijft de Italiaans dagblad.

Ondertussen, in een artikel getiteld “Beata op oorlogspad”, citeerde de Russische regeringskrant Rossiyskaya Gazeta de Poolse premier Beata Szydlo, die aangekondigd: ”de tijd dat de Poolse autoriteiten buitenlandse beleid op hun knieën voerden ie geëindigd.”

De krant voegt dat recente stappen de Wet en Rechtvaardigheid in Polen toe met betrekking tot het Grondwettelijk Tribunaal en de publieke media, de Europese politici alarmeerde en zo veel dat ze besloten om te kijken of Polen de regels van de Europese Unie hadden overtreden.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl