De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen is voorstander van open houden binnengrenzen

Polen wil de binnengrenzen in de Schengen-zone openhouden, kondigde ‘s lands minister van binnenlandse zaken aan op vrijdag voor een ontmoeting met zijn EU-collega’s.

Echter, minister Mariusz Błaszczak benadrukte dat de zone’s buitengrenzen “versterkt moeten worden.”

Na de toestroom van vluchtelingen en migranten uit het Midden-Oosten naar de EU en de terroristische aanslagen in Parijs vorige maand debatteert de Europese Unie over beperking van het vrije verkeer van personen binnen haar grenzen, niet alleen over de buitengrenzen.

“Polen gelooft dat de Schengen-zone ons gemeenschappelijke goed is,” zei Błaszczak.

Op het gebied van de buitengrenzen, zei hij “Wij zijn bereid bijstand te verlenen -humanitaire hulp – evenals de implementatie van grenswachten,” toevoegend dat klaar is voor het versturen van 80 grenswachten.

Griekse premier Aleksis Tsipras’s regering heeft ingestemd met de plaatsing van een paar honderd Frontex bewakers (EU patrouille van de grens), met inbegrip van de 80 Polen, op de Grieks Macedonische grens.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl