De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse strijdkrachten 17de grootste wereldwijd

De Poolse strijdkrachten behoren tot de 20 grootste in de wereld, toont een nieuwe studie.

De studie, onlangs gepubliceerd door Credit Suisse, toont aan dat de militaire kracht van Polen zich plaatst tussen die van Thailand en Duitsland (in 16e en 18e plaats respectievelijk).

Het Poolse leger heeft een begroting van 9,65 miljard dollar volgens het Stockholm Internationale Vrede Onderzoek Instituut (SIPRI), in vergelijking met de begrotingen van 46,5 miljard voor Duitsland en 6,3 miljard USD voor Thailand.

Het verslag zegt dat de VS en Rusland de twee grootste legers ter wereld hebben.

“Onze analyse toont de militaire superioriteit van de Verenigde Staten in conventionele oorlog mogelijkheden in vergelijking met zijn nauwe rivalen,” leest het verslag.

“Haar vloot van 13.900 vliegtuigen, 920 aanvalshelikopters, 20 vliegdekschepen en 72 onderzeeërs veel zwaarder weegt dan de militaire macht van een van haar nauwe rivalen en doet dat haar defensie uitgaven ter waarde van USD 610 bn in 2014, dat veel meer is dan de gecombineerde militaire uitgaven van de volgende negen landen in onze index.

“In werkelijkheid, in het huidige nucleaire tijdperk, zijn conventionele strijdkrachten niet de enige indicator van militaire kracht. Rusland en de Verenigde Staten zijn goed voor meer dan 90 procent van de wereldwijde voorraad aan kernwapens volgens [SIPRI] “.

The news.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl