De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse homo ex-priester beschuldigd katholieke kerk

Voormalig senior priester aan het Vaticaan Krzysztof Charamsa heeft de kerk van het “vervolgen” van homoseksuele katholieken en hun leven tot een “hel” maken beschuldigd.

In een ontslagbrief gericht aan de paus, spreekt de 42 jarige zich uit tegen de “homofobe haat van de kerk, de uitsluiting, de uitsluiting en de stigmatisering” van de LGBT-gemeenschap, waarvan de ”mensenrechten zijn geweigerd” door de kerk.

De brief, vrijgegeven aan BBC, bestempelde de hoogste geestelijkheid van flagrante “hypocrisie” in haar publieke veroordeling van homo’s, terwijl de auteur wijst naar de gelederen van de kerk, die “vol homoseksuelen” is.

Charamsa moedigde “alle homo kardinalen, homo bisschoppen en homo priesters,” deze ongevoelige, oneerlijke en brutale kerk te verlaten”.

De voormalige secretaris van de Heilige Stoel’s internationale theologische Commissie kwam tijdens een persconferentie op 3 oktober naar buiten in de media en onthulde zijn levenspartner, een dag voor de Vaticaanse synode over de familie in Rome.

Paus Francis moet nog reageren op de brief die verzonden werd op de dag van Charamsa’s openbare aankondiging.

Bron: BBC

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl