De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen kondigt vluchtelingen aantal aan

Onderminister van buitenlandse zaken Rafał Trzaskowski heeft bevestigd dat Polen heeft ingestemd met het accepteren van minder dan 7000 vluchtelingen, als onderdeel van een EU-programma.

Trzaskowski zei dat in tegenstelling tot de beweringen van de oppositie, de Polen duidelijk op de hoogte waren over de bevindingen in dit geval.

De plaatsvervangend minister van buitenlandse zaken vertelde de Poolse Radio dat aan het begin van de vluchtelingen crisis die over heel Europa veegde, de regering vrijwillig ingestemd heeft met het accepteren van 2.000 vluchtelingen.

“Daarentegen werden moeilijkere onderhandelingen gehouden in een later stadium. […] In de laatste onderhandelingen besloten we minder dan 5.000 [extra vluchtelingen] te accepteren. Dit is een totaal minder dan 7000,” benadrukt Trzaskowski.

Hij voegde eraan toe dat het definitieve aantal zal afhangen van de beslissingen van andere landen buiten de EU, die zullen verklaren of ze wel of geen vluchtelingen zullen opnemen.

Rafał Trzaskowski zei dat de Europese Unie de “overgrote meerderheid” van de kosten van verblijf van de vluchtelingen in Polen zal financieren.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl