De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Ongekende immigratie toont tekenen van vertraging voor winter

Ongeveer 710.000 vluchtelingen en immigranten bereikte de Europese Unie sinds het begin van 2015, onthult het Warschau gevestigde Frontex.

Als de EU’s buitengrenzen agentschap haar laatste verslag toont, is het cijfer veel hoger dan de 282.000 nieuwkomers die in 2014 geregistreerd werden.

Laatste maand alleen al, bereikt het aantal vluchtelingen ontsnappend uit Noord Afrika en het Midden-Oosten en aankomend op de zuidelijke flanken van het blok 170.000.

De Griekse eilanden in de Egeïsche zee, met name Lesbos, blijven de grootste instroom van migranten zien, met totaal 350.000 mensen in de periode januari – september.

Frontex, wijst echter ook op een afnemende instroom van mensen die in Italië aankomen, afnemend met de helft in september tot 12.000, als gevolg van dalende toegang tot boten in Libië en verslechterende weersomstandigheden voorafgaande aan de winter.

De meest bezochte route in Europa is het pad tussen Turkije en Griekenland. Volgens cijfers vrijgegeven door Hongarije, is het aantal immigranten die de grenzen van het land bereiken dertienvoudig gestegen sinds 2014, en staat op dit moment op 204.000.

Bron: IAR, Frontex

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl