De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Explosie bevestigd op Poolse consulaat in Oekraïne

Een explosie vond woensdagnacht plaats bij het Poolse consulaat in Lviv, het westen van Oekraïne. Niemand raakte gewond.

Een explosief werd blijkbaar achtergelaten in een vuilnisbak buiten het consulaat en het ging rond 10:30 uur lokale tijd af, volgens Oekraïnes ministerie van binnenlandse zaken.

De woordvoerder van het Poolse ministerie van buitenlandse zaken Marcin Wojciechowski bevestigde op Twitter op donderdagochtend dat “een nachtelijk incident had plaatsgevonden” en dat “niemand gewond was geraakt.”

Ondertussen, zei Oekraïnes ministerie van binnenlandse zaken in een communiqué dat “de reden voor de explosie wordt onderzocht.”

Polen is Oekraïnes trouwste bondgenoten sinds President Viktor Yanukovych uit macht werd verdreven in februari 2014.

Warschau bekritiseerde heftig Ruslands annexatie van de Krim in maart 2014, en het heeft Kyiv gesteund in de strijd met pro-Russische separatisten in oost Oekraïne.

Lviv is een stad met aanzienlijk Poolse erfgoed omdat het voorheen een deel was van het Pools-Litouwse Gemenebest, geannexeerd door het Habsburgse rijk in 1772. Toen Polen opnieuw een soevereine staat werd na de eerste Wereldoorlog, werd de stad opnieuw deel van Polen na gevechten met Oekraïense strijdkrachten. Poolse heersing eindigde met de Sovjet-invasie van 1939.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl