De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

President van Europese Raad Donald Tusk niet aanwezig in Straatsburg

De president van de Europese Raad Donald Tusk werd bekritiseerd door de leider van een van de Europese Parlement sleutelgroepen wegens het niet aanwezig zijn in Straatsburg terwijl Europarlementariërs de vluchtelingencrisis bespraken.

De voormalige Poolse minister-president Tusk was op een driedaagse tour naar Turkije, Israël en de Palestijnse gebieden, waar hij de vluchtelingenkampen heeft bezocht en de problemen in verband met immigratie heeft besproken.

Echter, volgens Gianni Pitella, voorzitter van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten is dit geen geldig excuus.

“Ik weet dat hij in het Midden-Oosten is, maar hij moet eerst met de EU-landen praten en beginnen met het maken van een asielbeleid,” zei Pittella.

“Het is zijn baan.”

De Europese Commissie voorzitter Jean-Claude Juncker, die een ‘State of the Union’ toespraak hield op woensdagochtend, bestedend een groot deel van zijn toespraak aan de vluchtelingencrisis, heeft Tusk verdedigd:

“Het is niet nodig om hem te kritiseren,” zei Juncker.

“Ik heb overleg met hem gepleegd over mijn toespraak.”

“Bovendien, zijn verblijf in Turkije is belangrijker dan zijn aanwezigheid in de vergaderzaal tijdens het debat,” voegde hij eraan toe.

Tijdens zijn ”State of the Union ‘ toespraak riep Juncker de EU-lidstaten op ‘solidariteit ‘ te tonen in de opvang van 160.000 vluchtelingen.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl