De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Premier Kopacz zegt dat Polen geen vluchteling quota aanvaardt

De EU moet helpen mensen die een oorlog ontvluchten en Polen is klaar om te discussiëren over haar rol, maar accepteert geen automatische quota, zei minister president Ewa Kopacz op donderdag.

“Oplossingen geen rekening houdend met de capaciteiten van het bepaalde land kunnen volledig contraproductief blijken. Dat is waarom wij tegen automatische quota zijn, maar wij zijn bereid om te praten over de omvang van onze betrokkenheid op vrijwillige voorwaarden,” zei ze.

“Polen ontvlucht niet haar verantwoordelijkheid, maar onze besluiten moeten eerst en vooral effectief zijn in het brengen van hulp aan degenen die het nodig hebben, (maar niet voor degenen) die kansen zoeken voor het betere leven (migreren naar Europa),” voegde ze eraan toe.

Polen heeft ingestemd 2.200 vluchtelingen op te nemen en Kopacz zei op maandag dat het kan overwegen om meer te doen. Duitsland en Oostenrijk proberen naar verluidt druk uit te oefenen op andere lid staten om de aantallen zij bereid zijn op te nemen te verhogen, maar sommige CEE Staten onder leiding van Hongarije verzetten zich tegen de oproepen.

De president van de Europese Raad Donald Tusk waarschuwt op donderdag dat de verdeeldheid tussen westerse lid-staten en hun nieuwere oostelijke partners de inspanningen de verdieping migrerende crisis op te lossen aan het compliceren was.

“Er is een verdeeldheid… tussen het oosten en het westen van de EU. Sommige lidstaten denken over het indammen van de Golf van migratie, gesymboliseerd door het Hongaars (grens)-hek,” zei Tusk.

“Anderen willen solidariteit en verdedigen een zogenaamde verplichte basis voor quota. De belangrijkste uitdaging is om voor hen allen een gemeenschappelijk, maar ambitieuze, noemer, te vinden,” zei hij voor gesprekken met de Hongaarse minister president Viktor Orban.

Tusk vertelde een conferentie van EU ambassadeurs dat de migranten crisis een van de grote uitdagingen was waar het 28 landen tellende blok voor staat.

“Ik ben bezig met leiders om een nieuwe consensus op te bouwen onder regeringen over de reactie van de EU,” zei hij.

“Het eerste doel is om mensen die internationale bescherming behoeven dit te laten ontvangen. Ten tweede, moeten we meer controle krijgen over massale bevolkingsstromen.”

Tusk zei dat EU-lidstaten ten minste 100.000 migranten moeten opnemen. In mei, verzocht de Europese Commissie de EU lidstaten 40.000 asielzoekers op te nemen die geland waren in Italië en Griekenland en nog eens 20.000 vluchtelingen die had nog niet in Europa gearriveerd zijn.

“Een eerlijke verdeling van ten minste 100.000 vluchtelingen onder de EU leden is wat we vandaag nodig hebben,” zei Tusk tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Hongaarse minister-president Viktor Orban.

Volgens de EU external border protection agency Frontex, bedraagt het totale aantal vluchtelingen gedetecteerd op de grenzen van het blok tussen januari en juli 2015 meer dan 340.000, die is drie keer hoger dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. Veel van de migranten komen de Europese Unie binnen via het Balkan schiereiland.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl