De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse bewaker in kritieke toestand na beet tropische slang

Een 64-jarige Poolse bewaker is op de intensive care gekomen na in Łódż, Mazowieckië te zijn gebeten door wat wordt verondersteld een tropische slang te zijn.
Slang

King cobra in de Cincinnati dierentuin. – foto door Greg Hume / CC BY-SA 3.0

Het incident gebeurde tijdens een nachtdienst enkele dagen geleden, toen de man in de buurt van een van de ziekenhuizen van de stad liep. De man voelde een plotselinge pijn in zijn been, maar hechte eerst geen directe waarde aan de opgelopen wond. Echter, de volgende ochtend, toen de pijn bleef en ging hij naar de dokter.

De toestand van de 64 jarige verslechterde in de volgende dagen en hij werd uiteindelijk naar het Universiteit’s klinische ziekenhuis van de stad gebracht. Volgens specialisten in het ziekenhuis, werd de man gebeten door een giftige slang uit de Elapidae familie. De familie bevat verschillende soorten Cobra’s.

Poolse ziekenhuizen krijgen echter alleen antitoxins geleverd om het gif van Europese adders tegen te gaan. Geen van de Elapidae zijn inheems in Polen, hoewel sommige mensen tropische slangen als huisdieren houden.

“Zijn leven is in gevaar,” verklaarde arts Waldemar Machała.

“Als hij het overleeft, zal hij door een zeer lange periode van rehabilitatie moeten gaan.”

Bron: The News.nl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl