De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse autoriteiten schermen plaats vermeende ‘nazi-goud trein’ af

De provinciale gouverneur van Dolnyśląskië, zuidwest Polen, kondigde op maandag aan dat de vermeende locatie van een Tweede Wereldoorlog gepantserde trein die zogenaamd beladen is met kostbaarheden wordt afgesloten.
Wałbrzych

Complex Osówka ondergrondse stad gebouwd gedurende project Riese – auteur Chmee2 / CC-BY-SA 3.0

“Eerst en vooral moeten we zeker zijn over de veiligheid van de mensen,” vertelde gouverneur Tomasz Smolarz de journalisten tijdens een persconferentie in Wrocław.

“Dit is een uitzonderlijke situatie,” voegde hij toe.

“Om deze reden, zal de beveiliging van het gebied worden overgenomen door politie, boswachters en spoorwegpolitie.”

Smolarz bevestigde dat de strijdkrachten ook zullen worden opgeroepen om de plaats te onderzoeken.

Nieuwsgierig publiek zal worden verboden de bossen te betreden in de nabijheid van de site, die ligt op de spoorverbinding tussen de steden Wrocław en Walbrzych (die beide onderdeel waren van Duits grondgebied voorafgaand aan en tijdens de Tweede Wereldoorlog, Breslau en Waldenburg respectievelijk.)

Volgens de politie woordvoerster Magdalena Korościk, werd een man bijna geraakt door een trein tijdens het nemen van een selfie in de afgelopen dagen, vandaar een stap ter voorkoming van het betreden van de tracks in de buurt van powiat Wałbrzyski.

Ondertussen, ondanks vice-minister van cultuur Piotr Żuchowski’s bewering op vrijdag dat hij “99 procent” zeker was dat de trein ontdekt was dankzij grond penetrerende radar (GPR), heeft Smolarz benadrukt dat er beweringen zijn geboekt in het verleden, en dat zij ongegron belekn te zijn.

Volgens Żuchowski, werd de locatie blijkbaar geopenbaard in een sterfbed bekentenis van een Duitse man die 70 jaar geleden hielp de trein te verbergen.

Echter, door de wet is wat wordt gevonden eigendom van de Poolse staat.

Bron: IAR/PAP/AP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl