De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen zal zo “veel vluchtelingen opnemen als het aan kan”

De Poolse minister president Ewa Kopacz heeft gezegd dat Polen klaar is om zoveel vluchtelingen op te nemen als het zich kan veroorloven.

“Polen zal vluchtelingen accepteren, geen immigranten. Zo veel als we ons kunnen veroorloven: niet een meer, of minder,” zei het hoofd van de Poolse regering.

Ze merkte op dat een gevoel van Europese solidariteit ook berekend moet worden met de mogelijkheden en de veiligheid van Polen in het achterhoofd.

Eerder, was Polen onder verschillende Midden- en Oost-Europese landen die een noodplan van de Europese Commissie in Brussel op maandag een veto gaven.

De Poolse regering had in juli toegezegd 2.000 vluchtelingen uit Syrië en Eritrea op te nemen, maar premier Ewa Kopacz is vrijblijvend in het opvoeren van de quota.

Op woensdag 9 september, riep de voorzitter van de Europese Commissie Jean Claude Juncker de EU op om ‘solidariteit’ te laten zien in de aanvaarding van nieuwe voorstellen voor de verdeling van de vluchtelingen, opnemend 120.000 naast de reeds 40.000 overeengekomen.

Bron: PAP, IAR

The news.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl